hylättyjä lyhtyjä keväisellä hautausmaalla

Lyhyesti kirkosta

Kirkosta kirkkoon | 23.04.2024 | Lilja 4/2024

Teksti: Minna Vesanto | Kuva: Timo Jakonen

Lyhdyt pois hautausmailta | Hirvensalon seurakuntakeskus sai peruskivensä | Seurakuntayhtymän tulos ylijäämäinen | Adama-kulttuurisarja toukokuussa Maariassa | Changemaker etsii uusia jäseniä

Hautausmaan kevättyöt ovat alkaneet. Hautausmailta muistutetaan haudoille tuotujen lyhtyjen kesävarastoinnista kotiin kasvukauden töiden tieltä äitienpäivään 12.5. mennessä. Huhtikuun ajan haudoille voi vielä tehdä kesäkukka- tai perennahoitotilauksia. Kesäkukat istutetaan haudoille kesäkuun alkupuolella.

Hirvensalon seurakuntakeskus on saanut peruskivensä. Peruskiveen kirkkosalin alle muurattiin lieriö, jossa on jälkipolville päivän sanomalehdet, perustamisasiakirja, käytössä olevat kolikot ja vanhan keskuksen avaimet. Rakennus valmistuu vanhan keskuksen paikalle Hirvensalon Moikoisiin keväällä 2025. Hirvensalolaisten olohuoneeseen saadaan uudet kokoontumistilat kerhoja ja partiota varten lapsille ja nuorille, diakonian vastaanottotilat ja monitoimitilana toimiva kirkkosali. Vuonna 1962 valmistunut rakennus jäi pois käytöstä sisäilmaongelmien vuoksi.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän viime tilikauden tulos oli reilusti ylijäämäinen. Ylijäämään syynä on erityisesti ennakoitua selvästi suuremmat 36,1 milj. euron kirkollisverotulot. Toimintatuotot olivat 10,8 milj., toimintakulut 40,5 milj. ja henkilöstökulut olivat 22,7 milj. euroa. Yhteinen kirkkovaltuusto käsittelee tilinpäätöksen kesäkuussa.

Maarian seurakunnan toiminta Runosmäkeen valmistuneessa monitoimitalo Riimissä alkaa toukokuussa ADAMA-kulttuurisarjalla. Messut sekä lasten kesätoiminta alkavat kesäkuussa. Riimi on kaupungin ja seurakuntayhtymän yhteinen talo. Seurakuntayhtymä omistaa talosta neljänneksen. Seurakunnalla on Riimissä mm. diakonian vastaanottohuoneet ja bänditila. Riimin kirkkosali, seurakuntasalit ja kerhohuoneet ovat myös muiden käytössä.

Changemakerin Turun paikallisryhmä elvyttää toimintaansa ja etsii uusia jäseniä. Yhteystietoja löytyy osoitteesta changemaker.fi. Changemaker on nuorten ja nuorten aikuisten vaikuttamisverkosto, joka edistää nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa yhteiskunnassa. Se on perustettu Kirkon Ulkomaanavun yhteyteen vuonna 2004.

MITÄ TYKKÄSIT JUTUSTA?

Kiitos, että autat meitä kehittämään lehden sisältöä.