Lyhyesti kirkosta

Seurakunnat | 20.03.2024 | Lilja 3/2024

Teksti: Minna Vesanto | Kuva: Timo Jakonen

Rippikoulu yhä suositumpi | Maarian kirkon korjaustyön tekijät valittu | Earth Hour pimentää kirkot | Arkkipooki-tunnustuspalkinto Maarian seurakunnan Walkers-auto -toiminnalle

Rippikoulu oli yhä suositumpi ja yli tuhat nuorta liittyi kirkkoon rippikoulun aikana, ilmenee tuoreesta kirkon jäsentilastosta vuodelta 2023. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon rippikoulun kävi 47 980 nuorta (14–16-v) ja 1 000 aikuista (yli 17 v) eli yhteensä 48 980 henkilöä viime vuonna. Rippikoululaisten määrä kasvoi edellisvuoteen verrattuna 482 henkilöllä. Rippikoulun aikana kirkkoon liittyi 1175 nuorta ja 452 aikuista. Näistä liittyjistä kastettiin 923 nuorta ja 224 aikuista. ”Rippikoulussa kastettujen ja kirkkoon liittyvien määrä kasvaa koko ajan. Tämä on meille tärkeä viesti siitä, että kirkon jäsenyys, nuorten yhteisö ja toimintaan osallistuminen koetaan merkityksellisenä”, kertoo rippikoulun ja kirkon kasvatuksen kehittämisen asiantuntija Mikko Wirtanen. 

Maarian kirkon korjaustöiden arkkitehti- ja pääsuunnittelijan tehtäviin on valittu ARK Takala Oy. Rakennustoimikunta valitsi arkkitehtitoimiston yksimielisesti kolmen suunnittelutarjouksen joukosta. Maarian kirkon rakenne-, LVIA- ja sähkösuunnittelu tilataan Sitowise Oy:ltä, joka on laatinut alustavat suunnitelmat jo muutama vuosi sitten. Maarian kirkon korjaustyöt pyritään käynnistämään vuoden 2025 keväällä.

WWF:n maailmanlaajuinen ympäristötapahtuma Earth Hour antaa valomerkin luonnon ja ilmaston puolesta jälleen lauantaina 23.3. Kirkot pimenevät Turun keskustassa tunnin ajaksi klo 20.30-21.30. Turun tuomiokirkkoon luodaan äänimaisema konsertissa klo 20.25 alkaen. Mikaelinkirkossa tapahtuma alkaa klo 20.30 ja Piikkiön kirkkoon kokoonnutaan klo 20.20.

Maarian seurakunnan nuorisotyö ja Aseman Lapset ry:n Walkers-auto -toiminta Wauto on saanut Turun arkkihiippakunnan tämänvuotisen Arkkipooki-tunnustuspalkinnon. Palkintotoimikunta kiittää Maarian seurakunnan nuorisotyötä ennakkoluulottomuudesta tarttua uuteen työmuotoon. Walkers-auto on osoittautunut tavoittavaksi ja nuorten hyvinvointia tukevaksi työmuodoksi. Arkkipooki-palkinto jaetaan tunnustuksena merkityksellisestä, ansiokkaasta ja innovatiivisesta työstä kirkon, hiippakunnan tai seurakuntien ja niiden jäsenten hyväksi.

MITÄ TYKKÄSIT JUTUSTA?

Kiitos, että autat meitä kehittämään lehden sisältöä.