Ilmastojoukkueen logo

Lyhyesti kirkosta

Ajankohtaista | 28.09.2023 | Lilja 9.2023

Teksti: Minna Vesanto

Seurakuntayhtymä mukaan Turun kaupungin ilmastojoukkueeseen | Investointisuunnitelma vuosille 2024-2026 yli 55 miljoonaa euroa | Yli-Maarian seurakuntatalon vuokrasopimusta jatkettu

Seurakuntayhtymä on liittynyt mukaan Turun kaupungin ilmastojoukkueeseen tekemään Turusta hiilineutraalia vuoteen 2029 mennessä yhdessä yli 90 yrityksen ja yhteisön kanssa. Ilmastojoukkue on alueen yrityksille ja yhteisöille suunnattu verkosto, joka tarjoaa tukea ilmastotyön tekemiseen. Ilmastonmuutoksen torjuminen ja hiilineutraalius vuonna 2029 on yksi seurakuntayhtymän strategian viidestä painopisteestä. Seurakuntayhtymän ilmastotyön keskiössä ovat energiatoimet. Ilmastojoukkue on samalla osa seurakuntayhtymän Turun kaupungin kanssa solmimaa ilmastosopimusta. Ilmastosopimuksella seurakuntayhtymä on kumppanina sitoutunut Turun ilmastokaupunkisopimukseen ja Turun tavoitteeseen olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä sekä edistämään EU:n ”100 hiilineutraalia ja älykästä kaupunkia vuoteen 2030 mennessä” -missiota. Turku pyrkii olemaan yksi maailman johtavista ilmasto- ja luontokaupungeista.

Seurakuntayhtymän investointisuunnitelma vuosille 2024–2026 on sekä hankkeiden että euromäärän osalta erittäin suuri. Esitys vuosille 2024–2026 on yhteensä 55,8 miljoonaa euroa. Suurimmat investointihankkeet vuosina 2022-2026 ovat Aninkaistenkatu 1:n asuinkerrostalo, Hirvensalon seurakuntakeskus, Tuomiokirkon peruskorjaus, Heinänokan leirialueen kehittäminen, Runosmäen monitoimitalo Riimi, Piikkiön uusi seurakuntakeskus ja Littoisten lasten ja nuorten talo. Seurakuntayhtymän tavoitteena on myös nostaa leirikeskusten käyttöastetta ja pitää niiden kokonaiskustannukset hyvässä hallinnassa. Näiden tavoitteiden mukaan etenevät myös Heinänokan suunnitelmat ja toteutus. Hautainhoitorahaston yhteensä 7,1 miljoonan investoinneista suurin on Jaanintiellä sijaitsevien asuintalojen peruskorjaus. Yhteisen kirkkoneuvoston hyväksymästä investointiehdotuksesta vuodelle 2024 on pyydetty seurakuntaneuvostojen lausunnot talousarviokäsittelyä varten.

Maarian seurakunnalle tärkeän Yli-Maarian seurakuntatalon vuokrasopimusta on päätetty jatkaa ainakin vuoden 2033 loppuun. Tiloissa toimii muun muassa lapsi- ja perhetyötä.

MITÄ TYKKÄSIT JUTUSTA?

Kiitos, että autat meitä kehittämään lehden sisältöä.