Kaksi sairaalan lastenohjaajaa pelaa Afrikantähteä lapsipotilaan kanssa.

Leikin ammattilaiset

Kuvakulma | 28.09.2023 | Lilja 9.2023

Kuva: Timo Jakonen | Teksti: Heidi Pelander

Perheiden tukena. Seurakuntayhtymän lastenohjaajat Tiina Nieminen ja Katja Tapper tekevät töitä lasten hematologisella ja neurologisilla osastoilla Tyksissä. He ovat perheiden tukena sairaalassa monenlaisissa eri tilanteissa.

He leikkivät, pelaavat, juttelevat ja touhuavat lasten kanssa lapsen toiveiden ja kehitystason mukaan. Lasten pelkoja esimerkiksi toimenpiteisiin liittyen käsitellään usein leikin turvin. Anton Grönroos, 11, on käynyt Tyksissä hoidoissa yhdeksän vuoden ajan. Hänestä osastolla olisi aika kurjaa ilman tuttuja lastenohjaajia. Afrikan tähti on yksi hänen lempipeleistään.

MITÄ TYKKÄSIT JUTUSTA?

Kiitos, että autat meitä kehittämään lehden sisältöä.