Kaksi nuorta naista ja yksi nuori mies kukin omissa kanooteissaan.

Krik Move -leirillä Kunstenniemessä päästiin kokeilemaan laaja kirjo eri urheilulajeja.

Iloa uskosta, urheilusta ja elämästä

Yleinen | 28.09.2023 | Lilja 9.2023

Teksti: Heidi Pelander | Kuva: Jussi Vierimaa

Krik Move -leiri toi yhteen liikkumisesta innostuneita kristittyjä nuoria aikuisia ympäri Suomen.

Usko ja urheilu. Nämä kiinnostuksenkohteet yhdistivät nuoria aikuisia, jotka kokoontuivat Krik Move -leirille Kunstenniemen leirikeskukseen elokuun lopulla.

Krik on Kristillinen Liikuntaverkosto, jonka ideana on jakaa urheilun-, uskon- ja elämäniloa. Ylistystä, rukousta, opetusta ja lukuisia urheilulajeja sisältänyt leiri järjestettiin yhteistyössä Mikaelinseurakunnan ja nuorten aikuisten yhteisö Polun kanssa.

– Leirillä vallitsi ilo, riemu ja innostus, ja fiilis oli yhteisöllinen, Emilia Lehtomäki Krik Finlandista kertoo.

– Alun pieni arkuus suli nopeasti pois ja oli ihanaa seurata, miten porukka lähti kaikkeen mukaan, projektityöntekijä Jessica Artukka Mikaelinseurakunnasta lisää.

26 leiriläistä tuli eri puolilta Suomea, joukossa myös kaksi saksalaista ja yksi ukrainalainen leiriläinen. Artukasta oli yllättävää, miten moni tuli paikalle yksin. Porukkaa yhdisti urheilun lisäksi myös halu tutustua uusiin ihmisiin ja jakaa uskonasioita.

– Omissa opiskelijaporukoissa ei välttämättä ole uskovia ihmisiä. Leirillä he pääsivät pohtimaan uskon kysymyksiä ihmisten kanssa, jotka ovat samassa elämäntilanteessa.

Sarlotta Annola tuli nelipäiväiselle leirille Helsingistä, Niilo Lehmusto Lahden Ruuhijärveltä, Veera Juntunen Oulusta ja Ossi Lehtihuhta Vaasasta. Heille kaikille urheilevien kristittyjen tapaaminen oli ykkössyy leirille lähtemiseen.

– Oli erityisen mukavaa kokea yhteyttä muiden kristittyjen kanssa erilaisilla tavoilla ja niitä yhdistäen: urheillen, pelaillen, rukoillen, ylistäen ja keskustellen elämän iloista ja suruista yhdessä, Annola sanoo.

– Leirille muodostui nopeasti hyvä yhteishenki, ja urheilimmekin rehdisti ja kannustavasti. Sain leiriltä uusia ystäviä, Lehtihuhta kertoo.

– Leireillä pidän erityisesti siitä, kun tapaa uusia ihmisiä, joilla on mielenkiintoisia kokemuksia erityisesti kristinuskoon liittyen, Lehmusto lisää.

Valittavia urheilulajeja oli paljon: parin tunnin aktiviteetteina oli koripalloa, tennistä, rantalentopalloa, sup-lautailua, melontaa, purjehdusta, kehonhuoltoa, suunnistusta, lihaskuntoa, tanssia ja lautapelejä.

Lähes koko päivän kestävinä pitkinä aktiviteetteina järjestettiin vaellusta, melontaa ja golfia sekä juoksua ja uintia yhdistelevä swimrun. Apuna olivat Krik-verkoston ohjaajat. Veera Juntunen nautti monipuolisesta lajivalikoimasta.

– Pääsin kokeilemaan lajeja, joita en ole aikoihin harjoittanut, kuten suunnistusta ja sup-lautailua. Oli myös mukavaa kuulla muiden ajatuksia uskosta ja Jeesuksesta sekä rukoilla ja laulaa yhdessä.

Kohokohtia leiriläiset löysivät sekä urheilusta että ylistyksestä. Niilo Lehmustolle leirin kruunasivat viimeisen päivän leiriolympialaiset.

– Olympialaisissa oli oikean kilpailun tuntua, ja joukkueiden oli tehtävä tiivistä yhteistyötä mielenkiintoisten tehtävien parissa. Tietysti myös olympialaisten murskavoitto lämmitti mieltä, hän naurahtaa.

Sarlotta Annolalle hienoin hetki oli yhteinen ylistysilta, jossa sai kuulla leiriläisten kokemuksia Jumalan johdatuksesta ja uskovan elämään liittyvistä haasteista.

– Itselleni tämä vahvisti luottamusta Jumalan suunnitelmiin sekä antoi jaksamista joskus hyvin stressaavaankin arkeen.

Jessica Artukan mukaan Mikaelinseurakunta teki yhteistyötä Kristillisen Liikuntaverkoston kanssa nyt ensimmäistä kertaa. Toiminta sopii liikkuvana seurakuntana profiloituneelle Mikaelinseurakunnalle hyvin, ja hän toivoo yhteistyölle jatkoa.

Pohjoismainen Krik-verkosto sai alkunsa Norjasta vuonna 1981 ja se toimii myös Ruotsissa ja Tanskassa. Suomessa toiminta on vielä pientä. Artukka toivoo, että seurakunnat ympäri Suomen innostuisivat yhteistyöstä verkoston kanssa.

Emilia Lehtomäki haluaa satsata tulevaisuudessa entistä enemmän Krik-leirien yhteisöllisyyteen ja yhteyteen. Aktiviteetteja voisi hänestä myös suunnitella ja rajata osallistujien toiveiden mukaan.

Lue lisää Kristillisestä Liikuntaverkostosta: krik.fi

MITÄ TYKKÄSIT JUTUSTA?

Kiitos, että autat meitä kehittämään lehden sisältöä.