Kunstenniemen leirikeskus sijaitsee Naantalin Rymättylässä.

Lyhyesti kirkosta

Ajankohtaista | 31.08.2023 | Lilja 8/2023

Teksti: Minna Vesanto | Kuva: Jussi Vierimaa

Vesikaton korjaus Pyhän Ristin kappelissa | Maarian sankarihauta-alueen kunnostus | Muistolehto Paattisin | Piikkiön kirkkoherran vaalin vaalipaneeli | Hirvensalon seurakuntakeskus on purettu | Kunstenniemeen frisbeegolfrata

Pyhän Ristin kappelissa Turun hautausmaalla on alkanut vesikaton peruskorjaus. Alakappelin ja pienen kappelin vesikatot puretaan ja rakennetaan uudelleen. Uusia varauksia ei oteta alakappeliin 31.10. saakka. Pieneen kappeliin otetaan varauksia 20.11. saakka vain perjantaille ja lauantaille. Suuri kappeli on käytössä normaalisti myös peruskorjauksen aikana.

Maarian sankarihauta-alue on kunnostettu kesän aikana. Reuna- ja aluskivet on oikaistu ja pystymalliset muistokivet pesty. Myös istutuksia on uusittu ja rakennettu kasteluautomatiikka.

Paattisten hautausmaalle on valmistunut muistolehto. Muistolehtoon haudataan pelkkä tuhka ilman uurnaa. Tietoa tuhkan tarkasta paikasta ei kerrota edes omaisille, mutta jokaisen muistolehtoon haudatun on mahdollista saada nimilaatta yhteismuistomerkkiin.

Piikkiön kirkkoherran vaalin vaalipaneeli järjestetään Piikkiön kirkossa sunnuntaina 3.9. klo 16. Paneelissa ovat mukana kirkkoherran virkaan hakeneet Jari Laaksonen, Petri Laitinen, Risto Räty ja Outi Tukia-Takala. Paneelin juontaa Harri Lukander. Paneeli on avoin kaikille seurakuntalaisille.

Kosteusvaurioiden takia suljettuna olleen Hirvensalon vanha seurakuntakeskus on purettu. Hirvensalon seurakuntakeskuksen kirkkosalin muoto ja seinät säilytetään, mutta muuten keskus rakennetaan uudelleen. Uuden seurakuntakeskuksen on suunnitellut LPR-Arkkitehdit. Urakkasopimukset allekirjoitettiin elokuun alussa. Hankkeen kustannusarvio on noin 8,5 miljoonaa euroa. Toiminta uudessa rakennuksessa alkaa keväällä 2025.

Kunstenniemen leirikeskukseen on valmistunut elokuussa yhdeksänväyläinen frisbeegolfrata. Rata koostuu yhdeksästä korista ja väylä alkaa keittiön rannasta, kiertää Kunstenniemen aluetta ja päättyy Alinan niitylle. Radat ovat pituudeltaan 26-137 metriä. Rata on tarkoitettu Kunstenniemen asiakkaille. Kunstenniemi on seurakuntayhtymän suurin ja perinteikkäin leirikeskus.

MITÄ TYKKÄSIT JUTUSTA?

Kiitos, että autat meitä kehittämään lehden sisältöä.