Kolme miestä nurmikolla.

Samuli Saarinen Turun kaupungilta, sekä Maarian srk:n nuorisotyöntekijät Tuomo Marjamäki ja Kari Sinkkonen mallailevat telttojen paikkoja Maarian pappilan puutarhassa.

Telttailemaan Maarian pappilan puutarhaan 26.8.

Seurakunnat | 21.06.2023 | Lilja 6-7/2023

Teksti: Eeva-Kaisa Ahlamo | Kuva: Eeva-Kaisa Ahlamo

Omenankukat kaartuvat hiekkapolkujen ylle. Mustarastas pyrähtää polun poikki, fasaani käyskentelee ylpeästi nurmikolla. Alkukesä Maarian pappilan puutarhassa on sykähdyttävää aikaa. Syksymmällä kukat ovat jo muuttuneet hedelmiksi, ja pulleaposkiset omenat notkistavat vanhojen omenapuiden oksat nöyrinä kohti maata. Elokuun lopussa puutarhaan kerääntyy myös yöpyjiä.

Maarian seurakunta on nimittäin mukana Suomen Ladun perinteisessä Nuku yö ulkona -kampanjassa lauantaina 26.8. Pappilan puutarhaan pääsee tuolloin poikkeuksellisesti telttailemaan, ja nauttimaan Suomen luonnon päivästä, jota on vuodesta 2013 lähtien vietetty elokuun viimeisenä lauantaina.

– Pappilan tienoo on upea paikka, sanoo Maarian johtava nuorisotyöntekijä Tuomo Marjamäki. – Me nuorisotyön tiimissä halusimme päästä kokemaan siellä jotain uutta, joten Nuku yö ulkona on siihen hyvä mahdollisuus. Ohjelmaan kuuluu kaikenlaista, aiomme esimerkiksi pitää yöhartauden ja pienen tunnelmallisen musiikkihetken Maarian kirkossa. Aamulla voidaan nauttia yhteinen aamupala ja osallistua messuun Maarian kirkkoon.

Maarian pappilan puutarha kuuluu myös Turun kansalliseen kaupunkipuistoon, joka ulottuu Airistolta aina Kuralan kylämäkeen asti. Tänä vuonna Turun kansallinen kaupunkipuisto täyttää 10 vuotta, ja on myös mukana tapahtuman järjestelyissä.

– Olen iloinen, että Maarian seurakunta ja yhtymä ovat lähteneet mukaan tarjoamaan pappilan puutarhaa yöpymiseen, sanoo kaupunkipuiston 10-vuotisjuhlan järjestelijä Samuli Saarinen Turun kaupungilta. – Mielestäni on tärkeää käyttää, mutta myös tarjota kaupunkilaisten käyttöön näitä upeita ympäristöjä. Ei kaupunkiolosuhteissa kovin usein leiriytymään pääse, varsinkaan näin matalalla kynnyksellä.

Pappilan puutarhaan voi tulla omalla teltalla lauantai-iltana 26.8. klo 18 alkaen. Teltattomille on varalla muutamia lisätelttoja. Makuupussi ja -alusta tarvitaan, mutta niitäkin voi hätätilanteessa tiedustella seurakunnalta. Tapahtumaan on rajattu määrä telttapaikkoja ja ennakkoilmoittautuminen. Lisätiedot ja ilmoittautumislinkki löytyvät osoitteesta maarianseurakunta.fi. Ilmoittautuminen alkaa 1.8. klo 10. Tapahtuma on ilmainen, aamupalasta peritään pieni maksu.

MITÄ TYKKÄSIT JUTUSTA?

Kiitos, että autat meitä kehittämään lehden sisältöä.