Tuomiokirkon urut

Lyhyesti kirkosta

Kirkosta kirkkoon | 21.06.2023 | Lilja 6-7/2023

Teksti: Minna Vesanto | Kuva: Timo Jakonen

Tuomiokirkon Iltamusiikki-konsertit 50 vuotta | Kiinteistöjohtajaksi Kalle Luoma | Arkkipiispan talossa -podcastissa arvokeskustelua | Läheisen kuolema -opas ohjaa asioiden hoitamisessa

Tuomiokirkon Iltamusiikki-urkukonserttisarja täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Ensimmäinen iltamusiikkikonsertti soitettiin Turun tuomiokirkon uusien kuoriurkujen valmistuttua kesäkuussa 1973. Vuonna 1980 valmistuneiden pääurkujen uudet äänikerrat mahdollistivat – sarjan perustajan urkuri Erkki Alikosken sanoin – ”urkukirjallisuuden soittamisen tyylinmukaisesti kannesta kanteen”. Konserttiyleisön arvostamat urkukonsertit kaikuvat tänä kesänä taiteellisesti entistäkin korkeatasoisempina tiistaisin klo 20 elokuun loppuun saakka.

Seurakuntayhtymän uudeksi kiinteistöjohtajaksi on valittu DI Kalle Luoma. Luoma aloittaa tehtävässä vuoden 2024 alussa. Nykyinen kiinteistöjohtaja Seppo Kosola jää eläkkeelle vuodenvaihteessa. Kiinteistöjohtajan tehtäviin kuuluu keskeisesti seurakuntayhtymän kiinteistöpalvelujen ja hautaustoimen johtaminen. Hakijoita virkaan oli 24. Kalle Luoma tulee seurakuntayhtymään Sitowise Oy:n Länsi- ja Pohjois-Suomen rakennuttamisyksikön johtajan tehtävästä.

Uusi Arkkipiispan talossa -podcast raivaa tilaa arvokeskustelulle yhteiskunnassa. Arkkipiispa Tapio Luoma käy podcastissa keskustelua kiinnostavien ihmisten kanssa elämänmenosta, arvoista ja elämän merkityksellisyydestä työn, uran ja suosion takana. Podcastin tarkoituksena on lisätä arvokeskustelua ja syventää yhteiskunnallisen keskustelun kenttää nostamalla esiin merkityksellisen elämän kysymyksiä yhteiskunnassa merkittävässä asemassa olevien ja luovaa työtä tekevien henkilöiden ajatusten kautta. Arkkipiispan talossa -podcast on kuunneltavissa useimmissa yleisissä podcast-palveluissa. Podcast-sarjassa ilmestyy muutaman viikon välein yhteensä kymmenkunta jaksoa.

Suomi.fi:n uusi opas ohjaa läpi läheisen kuoleman jälkeisen byrokratiaviidakon. Suomi.fi -verkkopalvelusta löytyvä Läheisen kuolema -opas ohjaa asioiden hoitamisessa eteenpäin askel kerrallaan. Oppaan sisällön tuottamiseen on osallistunut laaja joukko viranomaisia, järjestöjä ja muita toimijoita.  Kirkkohallitus on yksi oppaan sisällöntuottajista.

MITÄ TYKKÄSIT JUTUSTA?

Kiitos, että autat meitä kehittämään lehden sisältöä.