Mansikoita.

Laukku pakattuna

Sana sinulle | 21.06.2023 | Lilja 6-7/2023

Teksti: Leena Kairavuo, Katariinanseurakunnan kirkkoherra | Kuva: Pixabay

”Matkustan ympäri maailmaa, laukussa leipää ja piimää vaan. Jos mua hiukkasen onnistaa, niin uuden ystävän saan.” Ehkä tunnistat tämän vanhan lastenlaulun? Se jatkuu hauskasti uusien ystävysten tervehtiessä toisiaan. Molemmat ovat valmiita tekemään tuttavuutta ja katsomaan toisiaan kiinnostunein silmin.

Matkanteko kiehtoo. Mieli on keveä ja kesän matkatavaroille tuntuu riittävän pelkkä reppu. Mukaan mahtuu matkatavaroiden lisäksi myös hyvää tuulta, ihastelua luonnon pakahduttavasta kauneudesta, hymy vastaantulevalle ja ystävällinen sana tuntemattomalle.

Kesään kuuluu huolettomuus ja velvollisuuksista vapaa aika. Elämän rytmi hidastuu. Kesää koskevat ikään kuin eri säännöt: Ei tarvitse mennä aikaisin nukkumaan, saa syödä joka päivä jäätelöä, voi loikoilla riippumatossa ja lukea kesäromaania, ottaa päiväunet, pulahtaa uimaan tai saunoa pitkän kaavan mukaan. Tai toisaalta voi hoitaa parvekekukkia, tehdä kesäremonttia, pestä ikkunat tai ylittää itsensä pyhiinvaelluksella. Saa tehdä juuri sitä, mitä mieli tekee.

Raamatussa sanotaan: ”Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.” Filip. 4: 6-7.

Mikä vapauttava sana! Voin ottaa kesän iloiten vastaan, jättää huolehtimisen vähemmälle, keskittyä hyviin asioihin ja nähdä ympärilläni kiitoksen aiheita. Aina siellä, missä tapahtuu jotain hyvää, Jumala on läsnä, sillä hänen syvin olemuksensa on rakkaus. Rukous lahjoittaa meille suoran yhteyden Jumalan luo. Ja hän, joka on suurempi, kuin mikään muu, on luvannut antaa rauhan, joka ylittää kaiken ymmärryksen. Eikä niin ole luvattu vain kesällä tai lomalla, vaan myös silloin, kun reppu on raskas. Kaikki päivät hän on kanssamme, niin hän on sanassaan luvannut.

Ja jos sinun laukkusi on kevyt, voit ehkä itse olla avuksi jollekulle, joka tänään kantaa taakkoja.

Siunattua ja levollista kesää!

MITÄ TYKKÄSIT JUTUSTA?

Kiitos, että autat meitä kehittämään lehden sisältöä.