Piirroskuva puusta, jonka lehdet muodostuvat erivärisistä kämmenistä.

Lyhyesti kirkosta

Seurakunnat | 24.05.2023 | Lilja 5/2023

Teksti: Minna Vesanto | Kuva: Mari Mero

Maariasta Syrjimätön seurakunta | Uusi ympäristöohjelma 2023-2027 | Piikkiön kirkkoherraksi 4 hakijaa | Tunnustusta Yhteiselle kasvatustyölle | Nuorten hallitus jatkaa toimintaansa

Arkkihiippakunnan ensimmäinen Syrjimätön seurakunta on Maarian seurakunta. Maaria on osallistunut pilottina arkkihiippakunnan yhdenvertaisuustyöskentelyyn työntekijöille ja luottamushenkilöille. Syrjimätön seurakunta -työskentelyn avulla kartoitetaan seurakunnan tilanne yhdenvertaisuusasioiden huomioimisessa sekä sovitaan jatkoaskeleet asioiden edistämiseksi.

Seurakuntayhtymän uudessa ympäristöohjelmassa vuosille 2023-2027 nostetaan esiin erityisesti energiansäästö ja uusiutuva energia, jätteiden kierrätyksen parantaminen ja ympäristöystävällisten käytäntöjen vahvistaminen. Ympäristöohjelma on osa työskentelyä Kirkon ympäristödiplomi -laatujärjestelmän parissa. Ohjelma on netissä turunseurakunnat.fi/ymparisto.

Piikkiön kirkkoherraksi on kaikkiaan 4 hakijaa. Tuomiokapituli antaa Piikkiön seurakuntaneuvostolle lausunnon hakijoista kesäkuussa. Piikkiön seurakuntaneuvosto haastattelee hakijoita ja valitsee kirkkoherran välillisellä vaalilla todennäköisesti elo-syyskuussa.

60-vuotisjuhlavuottaan viettävä Yhteinen kasvatustyö on saanut yhteistyökumppaneiltaan tunnustusta. Turun kristillinen opisto palkitsi seurakuntayhtymän Yhteisen kasvatustyön varhaiskasvatuksen hyvästä yhteistyöstä Laakeriverkoston työelämäyhteistyöpalkinnolla. Laakeriverkosto on Varsinais‐Suomen ammatillisten oppilaitosten yhteistyöverkosto. Kauppakeskus Skanssi on myöntänyt perheiden olohuone Skappelille markkinoinnin kunniakirjan eli Skanssi Awards -tunnustuksen kauppakeskusmarkkinoinnista, erityisesti Skappelin aktiivisuudesta sosiaalisessa mediassa.

Nuorten hallitus (NuHa) jatkaa vakituisena osana seurakuntayhtymän toimintaa. Vuodesta 2021 kokeiluna alkaneen nuorten vaikuttajatoiminnan tavoitteena on ollut tuoda seurakuntayhtymässä nuorten äänet, mielipiteet ja toiveet päättäjille sekä nuorille tietoa kirkon päätöksenteosta. NuHa työskentelee sekä toiminnan että yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden lisäämiseksi kirkossa. Nuorten hallitus valitaan vaaleilla vuodeksi kerrallaan.

MITÄ TYKKÄSIT JUTUSTA?

Kiitos, että autat meitä kehittämään lehden sisältöä.