Iloisia lapsia jonossa.

Lyhyesti kirkosta

Seurakunnat | 26.04.2023 | Lilja 4/2023

Haku päiväkerhoihin alkaa 2.5. | Raija Eevalle Diakonian kultainen ansiomerkki | Rippikoulun suosio säilynyt korkeana

Haku seurakuntien päiväkerhoihin kaudelle 2023-2024 alkaa 2. toukokuuta. Maksuttomat päiväkerhot on suunnattu 3–5-vuotiaille lapsille. Kaksivuotiaille on oma päiväkerhoryhmä. Päiväkerhon toiminta on monipuolista ja lapsen kokonaiskehitystä tukevaa. Perustana on kristillinen ihmiskäsitys. Lapsen kokonaisvaltaista kasvua vaalitaan yhteistyössä vanhempien kanssa. Kirkon varhaiskasvatus on sitoutunut Opetushallituksen valtakunnallisiin Varhaiskasvatuksen perusteisiin. Kerhopaikat, -ajat ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta www.turunseurakunnat.fi/lapset-ja-perheet. Seurakunnan päiväkerhot ovat tarjonneet toimintaa alle kouluikäisille lapsille jo vuodesta 1945.

Turun tuomiokirkkoseurakunnan johtavalle diakoniatyöntekijälle VTM Raija Eevalle on myönnetty Diakonian kultainen ansiomerkki. Raija Eeva on yksinasuvien valtakunnallinen puolestapuhuja ja Yksinasuvat-yhdistyksen puheenjohtaja. Hän on huomioinut työssään erityisesti yhden hengen talouksien tarpeita sekä palveluhaasteita ja -katveita ja rohkeasti puolustanut yksinelävien asemaa yhteiskunnassa.

Rippikoulun suosio on pysynyt korkealla. Vuonna 2022 rippikoulun kävijämäärä oli Suomessa noin 48 500, joista 1406 kävi rippikoulun Turussa tai Kaarinassa. 15-vuotiaista kirkkoon kuuluvista rippikoulun kävi Suomessa noin 91 prosenttia ja kaikista 15-vuotiaista 74 prosenttia. Viime vuosien kriisit ovat haastaneet myös rippikoulua. Koronapandemian aikana huomioitiin terveysturvallisuus entistäkin tarkemmin. Ukrainan sota on nostanut tarpeen turvallisen ilmapiirin luomiselle rippikoulussa aivan uudelle tasolle. Rippikoulun vuosittaisessa itsearviointikyselyssä 2022 rippikoululaiset arvioivat olonsa turvalliseksi rippikoulussa keskiarvolla 6,4 (asteikko 1-7). ”Rippikouluja toteuttaa koulutettu henkilöstö, ja ammattietiikka on korkealla. Tämä näkyy positiivisin tuloksin myös poikkeusaikana”, kasvatuksen asiantuntija Janne Kippola Kirkkohallituksesta sanoo.

MITÄ TYKKÄSIT JUTUSTA?

Kiitos, että autat meitä kehittämään lehden sisältöä.