Pieni maapallo kuvattuna Tuomiokirkon alttarilla.

Lyhyesti kirkosta

Ajankohtaista | 22.02.2023 | Lilja 2/2023

Teksti: Minna Vesanto | Kuva: Timo Jakonen

Earth Hour 25.3. | Selkokielinen Surusta selviää -opas julkaistu | Sammaltassun luontotoiminta palkittiin | Harri Lukander yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi | Turun ja Kaarinan seurakunnissa 138 715 jäsentä

Earth Hour antaa valomerkin luonnon ja ilmaston puolesta jälleen lauantaina 25.3. Kirkot pimenevät Turun keskustan alueella tunnin ajaksi klo 20.30-21.30. Turun tuomiokirkossa alkaa konsertti klo 20.25 ja Mikaelinkirkossa tapahtuma klo 20.30. Earth Hour on WWF:n maailmanlaajuinen ympäristötapahtuma ja se löytyy verkosta osoitteella earthhour.fi.

Selkokielinen Surusta selviää -opas on julkaistu Papunetissä osoitteessa papunet.net/materiaalia/elaman-kaannekohdat. Kuvitetussa oppaassa on selkeitä ja helposti ymmärrettäviä neuvoja surun läpikäymiseen sekä kuvia tunteiden ilmaisuun. Keskustelun tueksi tarkoitetun oppaan on toteuttanut Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vammaistyön diakoni Tarja Muurinen.

Sammaltassun luontotoiminta on palkittu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vuoden 2022 ympäristökasvatuspalkinnolla. Sammaltassun luontotoiminnan tavoitteena on lasten luontosuhteen tukeminen eri menetelmin ja kokeilevalla työotteella Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä. Kirkon ympäristökasvatuspalkinnon avulla nostetaan esiin innovatiivisia ja tuloksellisia ympäristökasvatustekoja kirkossa sekä kannustetaan seurakuntia aktiivisiksi ympäristökasvattajiksi.

Yhteinen kirkkovaltuusto on valinnut puheenjohtajakseen tehtävässä vuodesta 2015 toimineen asianajaja KTM Harri Lukanderin Piikkiön seurakunnasta sekä varapuheenjohtajaksi johtaja, ympäristökemian tohtori Maria Lahtisen Henrikinseurakunnasta. Kumpikin osallistui seurakuntavaaleihin Partiotyön Ystävät -ehdokaslistalta.Yhteisen kirkkoneuvoston ja johtokuntien kokoonpanot löytyvät verkko-osoitteesta turunseurakunnat.fi/paatoksenteko.

Turun ja Kaarinan seurakuntiin kuului vuoden 2022 lopussa 138 715 henkilöä eli 59,3 prosenttia väestöstä. Vuoden 2021 lopussa vastaava luku oli 140 347 henkilöä. Koko maassa evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuului vuoden 2022 lopussa 3,6 miljoonaa suomalaista eli 65 prosenttia suomalaisista.

MITÄ TYKKÄSIT JUTUSTA?

Kiitos, että autat meitä kehittämään lehden sisältöä.