Paula Heino

Kirkolla on isot korvat

Pääkirjoitus | 22.02.2023 | Lilja 2/2023

Teksti: Paula Heino | Kuva: Timo Jakonen

Pupuilla on isot korvat, ja niin on kirkon työntekijöilläkin. Monet palvelulaitokset palvelevat vain vahvan tunnistautumisen kautta verkossa. Kirkossa voi tavata tai saada langan päähän ihan oikean ihmisen, jolla on kyky kuunnella ja vaitiolovelvollisuus.

Kirkkoon kuuluminen on monelle luontevaa uskon kysymysten kautta. Ja kirkkoon kuulutaan, koska kirkon auttamistyö koetaan tärkeäksi. Elämään osuu välillä ahdistavia aikoja. Kirkon keskusteluavun 65 koulutettua vapaaehtoista Turussa ja Kaarinassa sai viime vuonna aiempaa enemmän yhteydenottoja. Vuoden jokaisena päivänä he kävivät keskimäärin kymmenen keskustelua puhelimessa tai chatissa.

Kirkon vahvuus ovat koulutetut ammattilaiset ja vapaaehtoiset. Seurakuntayhtymän päätöksenteko ja talous hoidetaan avoimesti ja ammattimaisesti. Henkilökunnasta pidetään huolta. Luottamuselimet takaavat toiminnan läpinäkyvyyden.

Turun ja Kaarinan seurakunnat tekevät työtä oman alueensa asukkaiden hyväksi. Seurakuntayhtymä tukee kirkkoa lähellä olevia avustusjärjestöjä paikallisesti ja kirkon työtä maailmalla. Vuosi sitten Ukrainassa alkoi yhä jatkuva järjetön sota. Viime maaliskuussa Ukrainaan toimitettiin hätäapuna 60 000 euroa Kirkon Ulkomaanavun ja Suomen Punaisen Ristin kautta. Keväällä järjestettiin ukrainalaisten avustuspiste yhdessä Turun kaupungin kanssa ja seurakunnat toteuttivat lukuisia keräyksiä ja tukikonsertteja. Toivottavasti auttamistyö Ukrainan hyväksi jatkuu.

Turun ja Kaarinan seurakuntiin kuului vuoden lopussa 138 715 jäsentä. Kirkollisveroa Turussa ja Kaarinassa kertyi kuluneena vuonna 32,8 miljoonaa euroa. Veroprosentti on 1,2. Keskimäärin kirkollisveroa maksetaan 250 euroa vuodessa. Pienituloiset eivät maksa kirkollisveroa ja monet työssäkäyvät maksavat enemmän. Kiitos siitä, että maksat kirkollisveroa! Seuraavalta aukeamalta voit lukea, missä hyvänteossa olet mukana.

MITÄ TYKKÄSIT JUTUSTA?

Kiitos, että autat meitä kehittämään lehden sisältöä.