Jäisiä rantakiviä, avoin meri.

Mestari saapuu luoksesi

Sana sinulle | 24.11.2022 | Lilja 11/2022

Teksti: Matti Taneli, Henrikinseurakunnan pappi | Kuva: Jussi Vierimaa

Odota vielä hetki. Älä epäröi ja ajattele, ettei mitään erityisen hyvää voisi tapahtua. Mestari saapuu joka tapauksessa luoksesi. Hän haluaa tulla ystävänä seuraasi ja iloisena juhlimaan kanssasi.

Älä pelkää! Mestari ei arvioi sinua kevyin eikä väärin perustein. Muista, että hänen rakkautensa on ääretön ja pyyteetön! Hän lähestyy ja auttaa sinua silloin, kun tuuli huokaa ja sinä sen mukana tunnet itsesi kovin uupuneeksi. Mestari saapuu myös silloin, kun kiihkeästi ahmit ja janoat elämää kuin nälkäinen leipää, kuin varsa puron vettä.

Mestari ei mestaroi. Hän ei vaadi eikä väitä vastaan. Hän ei myöskään naura turhasta eikä turhille asioille. Hän sen sijaan hymyilee lailla vanhan ystäväsi, jonka tapaat yllättäen torilla.  Mestari ei tule sattumalta, vaikka hänen tulonsa onkin suoranainen ihme. Ihme, joka toistuu silloinkin, kun olemme yksin yksinäisiä tai kun olemme seurassa seurallisia.

Mestari ei vihellä peliä poikki eikä sano, että nyt mentiin. Ei todellakaan, vaan hän odottaa rauhallisesti, jotta pyytäisit päästä mukaan. Hän saattaa vaieta, mutta kuitenkin tuntuu kuin hän kertoisi lapsuutesi tutun sadun, joka onkin totta.

Mestari ymmärtää sinua ilman selityksiäsi ja päteviä perusteluitasi. Hän ei ole filosofi, vaikka tahtoessaan voisi olla sitäkin. Mestari on se, joka tulee luoksesi antamaan pysyvän ilon ja rauhan. Hän ja adventti ovat tavallaan yksi ja sama asia, kuitenkin molemmat ovat erillisiä ja myös tuiki todellisia.

Mestari haluaa tulla siunaamaan sinut. Hän rukoilee lakkamatta puolestasi, jos itse et muista, osaa tai aina edes halua. Mestari rakastaa sinua ehdoitta. Hän iloitsee sinusta ja armahtaa sinut. Hän on aina läsnä. Ja kun aika on, ilosi kasvaa kaikkea muuta suuremmaksi. Nyt voit hengähtää ja ristiä kätesi kiitosrukoukseen.

Adventti on luonasi. Olet perillä.

MITÄ TYKKÄSIT JUTUSTA?

Kiitos, että autat meitä kehittämään lehden sisältöä.