lämpömittari

Lyhyesti kirkosta

Kirkosta kirkkoon | 03.11.2022 | Lilja 10/2022

Teksti: Minna Vesanto

Seurakunnissa energiansäästötalkoot |
Kirkolliskokouksen syysistunto marraskuussa | Maata näkyvissä -festarit Turussa

Seurakuntayhtymä on mukana Astetta alemmas -energiansäästötalkoissa säätämällä toimitilojensa sisälämpötiloja ja muistuttelemalla muista arkisista energiansäästöteoista. Näin se haluaa osaltaan varmistaa, että sähköä riittää Suomessa kaikille alkaneena lämmityskautena. Kaikkien tilojen lämmöt käydään läpi. Toimisto- ja työskentelytiloissa pyritään saamaan huonelämpötila Turun kaupungin esimerkin mukaan mahdollisimman lähelle asumisterveysasetuksen mukaista +20 asteen alarajaa. Kirkoissa tavoite on +18 astetta. Tilojen lämpötilat otetaan entistä tarkempaan seurantaan. Lisäksi energiansäästöä haetaan kaukolämmön, ilmanvaihdon ja ulkovalaistuksen säätöjen tarkistuksista ja optimoinneista. Tilojen käyttäjiä muistutetaan valaistuksen sammuttamisesta tiloista aina silloin, kun niissä ei olla. Seurakuntayhtymällä on runsaat 200 kiinteistö- ja asuntokohdetta, joista kirkkoja tai kappeleita 19. Seurakuntayhtymässä on viime vuosina tehty useita ilmastoa säästäviä energiaratkaisuja. Lähivuosien tavoitteena on myös aurinkoenergian käyttö.

Kirkolliskokous kokoontuu syysistuntoonsa Turun kristilliselle opistolle 7.–11.11. Kirkolliskokous on kirkon ylin päättävä elin. Se päättää Suomen evankelis-luterilaisen kirkon oppia ja kirkon työtä koskevista keskeisistä linjauksista sekä kirkon hallinnosta ja taloudesta. Kirkolliskokous kokoontuu kahdesti vuodessa. Kirkolliskokousedustajat ovat vaaleilla valittuja seurakuntalaisten edustajia.

Pohjoismaiden suurin kristillinen nuorisotapahtuma Maata Näkyvissä -festarit järjestetään Turussa Gatorade Centerissä ja Messukeskuksessa 18.–20. marraskuuta. Tapahtuma kokoaa lavalle suomigospelin suosikkeja ja kansainvälisiä artistivieraita. Maata Näkyvissä pidetään kahden poikkeusvuoden jälkeen jälleen koko viikonlopun suurtapahtumana. Vuonna 2019 Maata Näkyvissä -festareilla oli 17500 kävijää. Tapahtuman järjestää SLEY.

MITÄ TYKKÄSIT JUTUSTA?

Kiitos, että autat meitä kehittämään lehden sisältöä.