Paula Heino

Haluamme kuulla äänesi

Pääkirjoitus | 29.09.2022 | Lilja 9/2022

Teksti: Paula Heino | Kuva: Timo Jakonen

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on täydessä vauhdissa jo 8.marraskuuta.

Jos olet täyttänyt 16 vuotta vaalipäivään, 20.11. mennessä ja olet kirkon jäsen, sinulla on äänioikeus seurakuntavaaleissa. Kirkko uudistuu ja demokratia toteutuu vain, jos mahdollisimman moni äänestää. Ennakkoon voi antaa äänensä 8.‒12. marraskuuta.

Äänelläsi vaikutat lähidemokratiaan alueellasi. Luottamushenkilöt ovat päättäjinä seurakunnissa ja osa heistä, kaikkiaan 51 henkilöä, valitaan myös seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon.

Vuonna 2018 meistä äänioikeutetuista äänesti Turussa ja Kaarinassa vain 10,9 prosenttia. Pistetään tänä vuonna paremmaksi!

Seurakuntien luottamushenkilöt päättävät seurakuntien määrärahojen käytöstä, toiminnasta, painotuksista, työntekijävalinnoista ja tilojen käytöstä. Kirkkovaltuuston vaakakuppiin taas kuuluu esimerkiksi kirkollisveroprosentti, seurakuntien määrärahojen jako ja rakennushankkeet.

Tulevat luottamushenkilöt myös valitsevat maallikkojäsenet kirkon eduskuntaan, kirkolliskokoukseen, joka puntaroi kirkon hallintoon, linjakysymyksiin ja talouteen liittyvät asiat.  

Vaaliteema Uskottu, toivottu, rakastettu näkyy pian viestinnässä, kuten ulkomainoksissa ympäri Turkua ja Kaarinaa. Seurakunnat toivovat neuvostoihinsa kaiken ikäisiä, eri tavoin ajattelevia ja eri elämäntilanteissa olevia henkilöitä.

Kirkon seinistä saavat kaikua elämän äänet: vauvojen jokeltelu, lasten iloinen kiljunta, nuorten musisointi, hiljaisuus ja rukous, kahvikuppien kilinä, rollaattorin nitinä, itku ja nauru.  

Haluamme kuulla myös sinun äänesi. Kenelle annat sen?

Katso lisää  www.turunseurakunnat.fi/vaalit Ehdokkaat löydät 10.10. lähtien osoitteesta www.seurakuntavaalit/vaalikone

MITÄ TYKKÄSIT JUTUSTA?

Kiitos, että autat meitä kehittämään lehden sisältöä.