Diakonian juhlavuoden logo

Lyhyesti kirkosta

Ajankohtaista | 31.08.2022 | Lilja 8/2022

Teksti: Minna Vesanto

Diakonia juhlii tasavuosia | Piispantarkastus Maarian seurakunnassa | Pyhän Johanneksen kappeli avautuu ammattitaiteilijoille

Diakonian viran päivänä 1. syyskuuta tulee kuluneeksi tasan 150 vuotta siitä, kun Suomessa vihittiin virkaan ensimmäinen diakonissa Matilda Hoffman. Turussa diakonian juhlapäivä näkyy muun muassa juhlajumalanpalveluksin ja diakonian vihreäksi valaistuna Kirjastosiltana. Diakonian 150-vuotisjuhlanäyttely on esillä Tuomiokirkon Pyhän Johanneksen kappelissa 11.9. saakka. Kaarinan kirkolla järjestetään Matildan markkinat. Diakonian meneillään olevan juhlavuoden valtakunnallinen teema on Oikeus ihmisarvoiseen elämään. Diakonian viran päivä 1.9. aloittaa samalla valtakunnallisen Lähimmäisen viikon, joka huipentuu Lähimmäisen päivään 11.9. Lähimmäisen päivää on vietetty Suomessa vuodesta 1980.

Arkkipiispa Tapio Luoma toimittaa Maarian seurakunnassa syyskuun lopulla piispantarkastuksen, jonka yhteydessä arkkipiispa neuvottelee seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa toiminnan painopisteistä ja kehittämisestä sekä seurakunnan taloudesta ja hallinnosta. Piispantarkastukseen liittyy kaikille seurakuntalaisille avoin keskusteluilta Maarian kirkon korjauksista otsikolla ”Muutoksia Maarian kirkkoon? – Ajatuksia, uudistustarpeita ja unelmia” Maarian kirkossa keskiviikkona 28.9. klo 17. Säännöllisin väliajoin toimitettava piispantarkastus on pidetty Maariassa edellisen kerran vuonna 2009.

Ammattitaiteilijoille suunnattu Turun tuomiokirkon näyttelyhaku avautuu lokakuun ajalle. Uusi näyttelykonsepti avaa keskiaikaisen Pyhän Johanneksen kappelin ovet vuosittain taiteelle. Historiallisessa kirkkotilassa nähtävä nykytaide tarjoaa uudenlaisia elämyksiä kirkossa kävijöille. Haettava näyttelyaika on syys-lokakuussa 2023. Hakuohjeet julkaistaan 1.10. osoitteessa turuntuomiokirkko.fi/taide. Tänä vuonna Pyhän Johanneksen kappelissa on esillä taiteilija Paavo Halosen teoksia 18.9.-31.10.

MITÄ TYKKÄSIT JUTUSTA?

Kiitos, että autat meitä kehittämään lehden sisältöä.