Webbikameran kuvaa kohti Aurajokea

Naakan näkökulmasta

Ajankohtaista | 25.05.2022 | Lilja 5/2022

Teksti: Eeva-Kaisa Ahlamo | Kuva: Tuomiokirkon tornikamera

Turun tuomiokirkon torniin asennettiin kevään aikana kaksi webbikameraa. Niiden välittämää kuvaa pääsee tarkastelemaan netissä sekä Tuomiokirkon että kaupungin verkkosivuilla.

Ajatus Tuomiokirkon webbikamerasta syntyi jo jokin aika sitten, kertoo Tuomiokirkkoseurakunnan tiedottaja Eeva-Kaisa Ahlamo

– Tornista avautuu huikea näkymä, mutta se ei ikävä kyllä ole auki yleisölle. Mietimme, voisiko näkymiä tarjota webbikameran kautta, ja iloksemme Turun kaupunki lähti myös mukaan hankkeeseen. Pohdin itse usein sitä, kuinka monta auringonnousua ja -laskua Tuomiokirkko on aikojen saatossa nähnyt. Onkin hauska ajatella, että voimme nyt yhdessä katsella sitä näkymää, jonka kirkko on vuosien ajan vain naakkojen kanssa jakanut.

Kamerat kuvaavat tornista avautuvaa näkymää etelään ja länteen, eli Vanhan Suurtorin ja keskustan suuntaan. Kamerakulmia pääsee hieman vaihtelemaan, molemmissa kameroissa on ohjelmoituna neljä eri vaihtoehtoa sekä laajemmiksi että suppeammiksi kuvakulmiksi. Kuvakulmien vaihdossa on pitkähkö viive, joten maltti on siinä valttia.

– Tuomiokirkon webbikamerat käyvät monenlaisiin tarkoituksiin, Ahlamo jatkaa. – Paikalliset voivat tarkistaa niistä säätilan tai vaikkapa liikennetilanteen, mutta kaikki Turusta kiinnostuneet voivat halutessaan seurailla myös Aurajoen jokiliikennettä kesällä, tai ihailla auringonlaskua Turun kattojen yllä. Itsekin pitkään ulkomailla asuneena tunnistan myös koti-ikävään liittyvän tarpeen päästä välillä katsastamaan kotikaupungin maisemia.

Webbikamerahanke on toteutettu seurakuntayhtymän ja Turun kaupungin yhteistyönä. Kameroiden kuvaa pääsee katselemaan sekä Tuomiokirkon omilla sivuilla osoitteessa www.turuntuomiokirkko.fi/tornikamera että Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tornikamera

MITÄ TYKKÄSIT JUTUSTA?

Kiitos, että autat meitä kehittämään lehden sisältöä.