avustuspiste ukrainalaisille

Lyhyesti kirkosta

Ajankohtaista | 27.04.2022 | Lilja 4/2022

Teksti: Minna Vesanto | Kuva: Mervi Sipilä

Avustuspiste Ukrainan sotaa paenneille | Seurakuntayhtymän ohje- ja johtosäännöt uudistetaan

Ukrainasta sotaa paenneiden auttamiseksi avattiin Turussa Rautakatu 10:ssä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän, Turun kaupungin ja Punaisen Ristin yhteinen Avustuspiste maaliskuun lopulla. Avustuspiste keräsi nopeasti valtavan määrän avustustarvikkeita lakanoista elintarvikkeisiin. Avustusta tarvitsevien asiakaskäyntejä ensimmäisen viikon aikana oli kaikkiaan noin 350 ja materiaalisen avun tarve oli niin suurta, että moni tuoteryhmä loppui. Avustuspisteessä on siis edelleen (tilanne 8.4.) suuri tarve avustustarvikkeille, joita voi tuoda Rautakatu 10:een maanantaisin klo 9-18 ja tiistaisin klo 10-14. Kysyntää on erityisesti hygieniatarvikkeista ja elintarvikkeista: kuivaruuasta ja säilykkeistä. Päivitetty lista tarpeista löytyy Avustuspisteen verkkosivuilta avustuspisteturku.fi. Avustuspisteen hankintoja tukemaan on avattu Kotimaanapu-keräys osoitteessa kotimaanapu.fi.

Seurakuntayhtymän ohje- ja johtosäännöt uudistetaan. Säännöstön uudistamisen tavoitteena on sujuvoittaa hallintoa ja kokouksia muun muassa järjestämällä esittelyvastuita ja siirtämällä ratkaisuvaltaa yhteiseltä kirkkoneuvostolta johtaville viranhaltijoille ja lähiesihenkilöille. Samalla hallintojohtajan virka nykyisellään lakkautetaan. Tavoitteena on myös huomioida paremmin seurakunnallinen työ. Seurakuntien ja johtokuntien lausuntojen jälkeen päivitetyn esityksen mukaan johtokunnat ja asiantuntijaryhmät säilyvät. Esittelijöinä kokouksissa toimivat kirkkoneuvoston puheenjohtaja, hallinto- ja talousjohtaja sekä kiinteistöjohtaja. Diakonia- ja sielunhoitotyön johtaja, yhteisen kasvatustyön johtaja, alueellisen keskusrekisterin johtaja ja henkilöstöpäällikkö voivat olla läsnäolo- ja puheoikeudella kokouksissa, kun heidän asioitaan käsitellään. Päivitetyn esityksen mukaan viestintäpäälliköllä säilyy läsnäolo- ja puheoikeus kirkkoneuvoston ja -valtuuston kokouksissa. Kokonaisesityksestä päättää 21.4. kokoontuva yhteinen kirkkovaltuusto.

MITÄ TYKKÄSIT JUTUSTA?

Kiitos, että autat meitä kehittämään lehden sisältöä.