Kädet halaavat puuta

Lyhyesti kirkosta

Ajankohtaista | 17.02.2022 | Lilja 2/2022

Teksti: Minna Vesanto | Kuva: Ekopaaston kuvapankki

Ekopaasto alkaa | Kolehtia MobilePaylla | Hirvensalon suunnittelu jatkuu | Kirkkoon kuuluu Turussa ja Kaarinassa 60,8%

Kirkon vuosittainen paastokampanja Ekopaasto käynnistyy jälleen tuhkakeskiviikkona 2.3.2022 ja kestää seitsemän viikkoa pääsiäislauantaihin 16.4.2022 asti. Tänä vuonna Ekopaaston teemana on monenlaiset metsäsuhteet ja metsän kutsu hiljentymään. Kampanjassa ovat mukana Finlandsvenska scouter (FISSC), Hiljaisuuden ystävät ry. Martat, Marthaförbundet, Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen partiolaiset, Suomen ympäristökeskus SYKE ja Tapio. Tänä vuonna Ekopaastoa vietetään jo 11. kertaa. Ekopaasto-kampanjassa innostetaan suomalaisia liittymään pääsiäispaastoon tavalla, joka auttaa myös hillitsemään ilmastonmuutosta. Kampanjan verkkosivut ovat osoitteessa ekopaasto.fi.

Kolehtiin voi nyt lahjoittaa myös MobilePaylla. Mobiilimaksusovellus MobilePay on jo käytössä Tuomiokirkkoseurakunnassa, Åbo svenska församlingenissa sekä Maarian, Martin- ja  Henrikinseurakunnissa. Kullakin seurakunnalla on omat MobilePay-maksun numerot, jotka ovat esillä tapahtumissa. Myös kynttilän Tuomiokirkon kynttelikköön voi ostaa MobilePaylla.

Martinseurakunnan Hirvensalon seurakuntakeskuksen suunnittelu jatkuu uusien LPR-arkkitehdit Oy:llä teetettyjen luonnosten pohjalta. Niissä nykyinen korkea kirkkosali säästyy, mutta rakennus uudistetaan muilta osin. Aiemmin haettu purkulupahakemus perutaan. Rakennuksen kustannuksiksi arvioidaan nyt noin kahdeksan miljoonaa euroa ja kiinteistön arvioidaan valmistuvan parin vuoden kuluessa. Arkkitehti Pekka Pitkäsen piirtämä Hirvensalon seurakuntakeskus Moikoisissa on vuodelta 1962. Rakennus on jouduttu sulkemaan sisäilmaongelmien vuoksi.

Turun ja Kaarinan seurakuntiin kuuluu 60,8 prosenttia alueen väestöstä. Kirkon jäseniä Turussa ja Kaarinassa on 140 347 henkilöä, selviää vuoden 2021 jäsentilastoista. Kirkosta erosi Turussa ja Kaarinassa 2721 ja kirkkoon liittyi 1090 henkilöä vuonna 2021. Koko Suomessa evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluu 66,5 prosenttia ja Turun arkkihiippakunnassa 69,7 prosenttia väestöstä.

MITÄ TYKKÄSIT JUTUSTA?

Kiitos, että autat meitä kehittämään lehden sisältöä.