Ajankohtaista | 28.03.2023

Pyhän äärellä

Kunnioitettavaa ja loukkaamatonta, ehkä selittämätöntäkin. Jotain, joka vain on, ja josta ei neuvotella. Näin kuvailevat pyhän luonnetta piispa emeritus Kaarlo Kalliala sekä muslimit Alma ja Mahir Cosic. Mutta miten toisen pyhään pitäisi suhtautua?

Lue koko juttu

Elämä | 28.03.2023

Ikonimaalauksessa yhdistyvät taide ja pyhä

– Olen harrastanut tätä nyt kaksi vuotta, aiemmin olen maalannut vähän akvarelleja, mutta tämä on kokonaan toinen laji. Perspektiivi on erilainen, tekniikka on erilainen ja tässä on myös ihan omanlainen tunnelma, kun näitä maalaamme, kertoo Ann-Mari Rannikko, joka on yksi Tuomiokirkkoseurakunnan ja NNKY:n järjestämän ikonimaalauskurssin oppilaista.

Lue koko juttu

Äitiä ja lasta kuvaava ikoni

Sana sinulle | 28.03.2023

Hellyyden Jumalanäiti

Olen usein katsellut tätä ikonia retriitin hiljaisuudessa. Miten hellästi Maria-äiti pitääkään sylissään lastaan, jonka kädet kietoutuvat äidin kaulalle. Poski koskettaa poskea ja sädekehätkin kiertyvät yhteen. Äidin katseessa on jotain surumielistä, ikään kuin hän jo aavistaisi poikansa tulevat kärsimykset.

Lue koko juttu

Nainen meditoi kirkossa

Usko | 28.03.2023

Kristillinen meditaatio vastaa hengellisyyden kaipuuseen

Tuomiokirkossa on mahdollista hiljentyä sekä mietiskelyn että meditaation pariin. Niillä molemmilla on juuret myös kristinuskossa.

Lue koko juttu

Tanssija, pianisti ja sellisti.

Kulttuuri | 28.03.2023

Sielut löytävät toisensa Mikaelinkirkossa

Huhtikuussa Mikaelinkirkossa on tarjolla harvinaista herkkua, kun tanssija ja koreografi Tiina Lindfors, Heini Kärkkäinen (piano), Joona Pulkkinen (sello) sekä valosuunnittelija Mari Agge tuovat sinne teoksen ”Väreily”. Aiemmin se on nähty Tampereen Tuomiokirkossa.

Lue koko juttu

Svenska sidan | 28.03.2023

Teknik och ny rumsanvändning i fokus då Domkyrkan renoveras

Många höjde bekymrade ögonbryn när det blev klart att Åbo domkyrka står inför en renovering om ett par år. Måste den renoveras? Får den renoveras? Svaret på båda frågorna är ja!

Läs mer